Gegevens verwerken...

 • Mijn uitgangspunt is dat alle antwoorden in het kind zelf te vinden zijn. Daarom wil ik samen aan de slag. In het intakegesprek is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en vragen te stellen. We zullen voornamelijk ingaan op hetgeen er speelt en waarom je naar me toe wilt komen. Ook ben ik heel nieuwsgierig naar je hobby’s, interesses en talenten. Tijdens de eerste afspraak spelen we Het COACHEE! spel. Door het spelen van dit spel krijg ik meer inzicht in wat er speelt en waar de aandachtsgebieden liggen. Aan de hand van de uitkomsten stel ik een vervolgplan op en kijk ik welke oefeningen of opdrachten kunnen helpen het kind zelf met het probleem om te leren gaan. Ik kom dus niet met oplossingen, maar begeleid het kind naar zijn eigen oplossingen. Samen hebben we dan wel eerst het proces daar naartoe ontdekt. Op deze manier weet ik zeker, dat de oplossing het kind aanspreekt en zal werken. Meestal zullen er dan nog 2 of 3 vervolgafspraken zijn, waarin ik met gesprekken en creatieve werk- of spelvormen werk aan het gevonden aandachtsgebied. Er kan behoefte zijn aan meerdere bijeenkomsten, dit zal in overleg gebeuren. Ik richt me vooral op sociale- of emotionele problemen bij kinderen. Daarnaast kan ik o.a. beelddenkers helpen aan manieren om beter te leren op school. 

   

  Klik op Het COACHEE! spel voor meer informatie over dit inzichtenspel waarmee ik op een leuke manier snel tot de kern van het probleem kan komen.

   

  Mijn werkwijze voor volwassenen hoeft niet te verschillen. Het spelen van Het COACHEE! spel is namelijk voor volwassenen ook heel erg leuk. Vragen over bv school kun je als een metafoor gebruiken, school staat dan voor scholing in het leven. Indien gewenst kunnen we het spel natuurlijk ook achterwege laten en gelijk na de intake met een vervolgplan beginnen. Dit gaat in gezamenlijk  overleg.

   

 •  

  Spelen vanuit het hart


  In mijn praktijk werk ik met het COACHEE! spel. Dit veelzijdige spel brengt op een snelle, speelse manier de kern van wat er speelt naar boven. Ouders kunnen bij mij dit spel met hun kind spelen.

  Ook is het spel inzetbaar in de klas of bij teamoverleg en ouderavonden. Op een veilige manier kunnen onderwerpen besproken worden die op dat moment aan de orde zijn.


  Klik op Het COACHEE! spel voor meer informatie over dit inzichtenspel waarmee ik op een leuke manier snel tot de kern van het probleem kan komen.